dimecres, 1 de setembre del 2010

El picatort, un nou veí de l'Albufera

Dibuix d'un picatort (Plegadis falcinellus)
Els tècnics de la Conselleria de Medi Ambient han detectat la presència estable del picafort a l’Albufera, alguns tancats i la zona de Cullera, on en juny observaren una parella d’adults i dos polls. El picatort és un ibis molt oscur, de potes llargues i amb el bec llarg i corbat cap a baix. El seu plomatge varia segons siga època de cria o no.
El picatort és una espècie catalogada com molt vulnerable en el Llibre Roig de les aus d’Espanya. Després de deixar de niar a la Península durant molts anys del segle passat, ara està en clar procés de recuperació: la seua població augmenta a Doñana on cria regularment –fins i tot se sospita que cria en el Paraje Natural del Brazo del Este de Sevilla– i al Delta de l’Ebre i ací al País Valencià que ho fa els últims anys a Les Salines de Santa Pola i el Fondo d’Elx.
Seria important per a estabilitzar una certa població que aquesta au decidira hivernar a l’Albufera a més de les dues zones ja consolidades: el Delta i Doñana.
Els tècnics destaquen que la seua presència en les zones humides de l’Albufera i els seus voltants és una prova de la bona qualitat de les aigües del Parc Natural.

4 comentaris:

rosa roig ha dit...

És una notícia fantàstica per les habitants i els habitants del parc. I l'animal és molt bonic.

Bestiolari ha dit...

Espere que el pugam veure encara enguany!

Francesc Vera ha dit...

Jo ja els he vist, n'eren una vintena llarga d'exemplars en un camp d'arròs que enguany no han sembrat a prop del teular del camí del Camo del Garrofí. Em vaig quedar molt sorprés, perquè no els havia vist mai, després ja no els he tornat a veure. Quan vaig llegir la notícia al diari ho vaig relacionar de seguida. Espere que la població vaja en augment.

Bestiolari ha dit...

Francesc, n'has fet fotos? Quin plomatge tenien?

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails