divendres, 13 de maig de 2011

El terratrèmol de Roma sacseja Múrcia


Raffaelle Bendandi, sismòleg de capçalera de Mussolini
[L'entrada la vaig publicar el dia 12 de maig a les 0:06 hores quan era evident que Roma no havia patit cap terratrèmol, però Blogger a l'endemà l'ha fet desaparéixer –com moltíssimes entrades més– i l'he penjat per segona volta]
Fa uns dies que circulen per Roma uns fulls volants i diverses notes a Internet que aconsellen a la població que isca ordenadament de la ciutat els dies 9, 10, 11, 12, 13 i 14 de maig. Els escrits van signats per la Protecció Civil –cosa que en principi no és gens tranquil·litzadora ja que era, i potser encara ho és, un niu de lladres– i aconsellaven que era perillós quedar-se en Roma i el més segur era eixir de la ciutat. El motiu de l’alarma són les prediccions de terratrèmol atribuïdes a un tal Raffaele Bendandi (Faenza, 1893 - Faenza, 1979). Pel que sabem, Bendandi, un sismòleg aficionat, solia endevinar la majoria de prediccions en vida i n’ha deixat algunes per a després de mort com la que assenyalava un sisme l'11-05-2011 amb epicentre a Roma.
La Protecció Civil italiana no ha reconegut la paternitat de l’alerta i ha aprofitat per remarcar que eixes falses alarmes ajuden a la competència, als lladres vull dir, que trobarien els domicilis fàcilment expoliables.
Hui, 11 de maig de 2011, encara no tenim notícies de cap terratrèmol en Roma o rodalies, però els habitants de Lorca (Múrcia, Espanya) han vist la seua vida trasbalsada per dos sacsades de la terra que, lamentablement, han causat uns 10 morts, alguns ferits i molts despreniments en edificis. Ens riuríem de la peripècia, tan italiana, si no hi haguera la desgraciada catastrofe en Múrcia. Els seguidors de Bendandi, associats a La Bendandiana, ens explicaran en algun moment eixa desviació de 1.294,15 quilòmetres en línia recta del punt previst.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails