dijous, 26 d’agost del 2010

Gat a Mundobasket

La calor d’aquests dies li fa oblidar, al gat, la por a l’aigua
El gat Turc, en realitat kurd, de Van mascota oficial de Mundobasket
Sembla que fa uns 9.500 anys, a Xipre, es va domesticar el gat. Bé, dir domesticar és dir molt tractant-se de gats. Qui pot dir que un gat, qualsevol gat, és “totalment” domèstic? Encara que alguns pretenen fer-lo més que domèstic un objecte, una ombra egipcia.
La majoria de gats tenen una aversió sòlida cap a l’aigua. Parlem de l’aigua que els pot deixar xopats: una pluja forta, una bassa gran, una séquia, etc. No solen acostar-s’hi massa per si de cas.
N’hi ha però una raça, entre les diverses dotzenes que es coneixen, que no només no li té por a l’aigua sinó que es troba còmoda dins d’ella i nadant-hi. La coneixem com el gat Turc de Van. Aquests gats són oriunds de la zona muntanyenca que envolta el llac Van al Kurdistan, avui a Turquia. I és precisament Turquia qui l’ha fet mascota oficial del Mundobasket que s’està celebrant a aquest país.

2 comentaris:

rosa roig ha dit...

I el gat de la piscina què feia, pràctiques per a ser turc???

Bestiolari ha dit...

O és la calor que ens fa perdre les mínimes prevencions o que l'han llogat els israelians per a espiar pel Kurdistan, i s'estava entrenant per a anar-hi i passar desapercebut.

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails